Minä ja mieheni matkustimme Kööpenhaminaan juhlimaan 20-vuotiskihlajaispäiväämme. Mitään ennalta suunniteltua ohjelmaa meillä ei ollut, vaan päätimme lähteä liikkeelle ”katsotaan, mihin jalat vievät” -asenteella.
 

 Tanskan pääkaupunkiin saavuimme aikaisin lauantaiaamuna. Heti matkatavaroista eroon päästyämme lähdimme tutustumaan kaupunkiin, joka on niin kokonsa kuin korkeuserojensakin puolesta helposti ja mukavasti kävellen tutkittava kohde. Kesken aamupäiväkävelymme ja –somettelumme sain Kissakas-Minnalta kiinnostavan vinkin: Kööpenhaminasta löytyy kissakahvila Café Miao!

Hotellilla torkuttujen päiväunien jälkeen päätimme lähteä suunnistamaan tähän kohteeseen. Se olikin helppoa, sillä Café Miao sijaitsee aivan kaupungin keskustassa osoitteessa H.C. Andersens Boulevard 5 noin 10 minuutin kävelymatkan päässä päärautatieasemalta .

 

kartta_nayttaa_ettei_kahvila_ole_kaukana


Katu vaikutti hyvin vilkasliikenteiseltä ja lienee yksi alueen pääkaduista, mutta sisällä kahvilassa oli suorastaan unelias tunnelma. Laskeskelimme, että asukkaita oli näkyvissä puolisen tusinaa, ja näistä suurin osa vietti aikaa rauhallisissa nukkumasopeissaan kaappien ja kiipeilypuiden päällä.

Kahvilan nettisivujen mukaan kissoja on yhdeksän, ja niiden nimet ovat Panter, Peter, Tiger, Snehvide, Coco, Åse, Guffe, Stoffer ja Lego. Tämä mustavalkoinen kaksikko (Snehvide ja joko Panter tai Peter) oli asettunut unille ikkunan lähistölle ja houkutteli varmasti potentiaalisia asiakkaita ikkunan ääreen ihastelemaan.


 

kissat_houkuttelevasti_ikkunan_aaressaKahvilassa tilaukset tehtiin etukäteen eteisen puolella, ja tilauksen summan pitää olla vähintään 50 Tanskan kruunua eli n. 6,70 €. Ei mielestäni paha hinta kissakahvilan toiminnan tukemisesta. Listalla olisi ollut kaikenlaista syötävää ja juotavaa lämpimistä ruuista alkaen. Meillä oli kuitenkin vielä vatsassa painolastina päivän buffet-lounas, joten tyydyimme tilaamaan vain kaksi katte lattea.

 

yksi_kuppi_katte_lattea


Tilauksen saapumista joutui odottamaan melko pitkään, mutta kahvi oli hyvää ja annoksen kruunasi maitovaahtoon taiteiltu kissannaama. Asiakkaita oli melko mukavasti ja tuli hiljakseltaan lisää koko oleskelumme ajan. Yhdessä pöydässä oli vähän isompi ja kovaäänisempi seurue, lisäksi paikalla oli tyttö äitinsä kanssa ja viereisessä pöydässä istui amerikkalaisen kuuloinen pariskunta pelaamassa Monopolin kissaversiota (katso esimerkiksi täältä). Saivat jossain vaiheessa yhden tassuttelijankin mukaan peliin siirtelemään nappuloita :D


Tunnelma kahvilassa oli rauhallinen; pariin otteeseen henkilökunnan edustajat kävivät nostelemassa liian röyhkeiksi intoutuneita kissoja pois pöydiltä mutta muuten asiakkaat ja tassuttelijat saivat oleskella enimmäkseen keskenään. Mitään aikarajaa en kahvilassa oleskelulle huomannut. Käsidesiä ja kenkäsuojuksia oli tarjolla eteisessä ja kaikki asiakkaat näyttivät kiltisti niitä käyttävän.


Kissoja sai silitellä ja rapsutella vapaasti ja ne harvat hereillä olleet tuntuivat tykkäävän seurustelusta. Erityisen seurallinen oli toinen paikan mustista kissoista, Panter tai Peter. Se lötkähti milloin lattialle, milloin pöydälle odottamaan paijailua eikä pahastunut myöskään masun rapsuttelusta – tai no kerran ilmaisi minulle, että ”Kiitti mulle riitti” ojentamalla tassunsa ja kokeilemalla hihaani kevyesti kynsillään.

 

panter_tai_peter_kahvilan_poydalla


Paikan kingi, raidallinen, valkotassuinen Tiger, kävi välillä uhittelemassa mustaturkkiselle, joka perääntyi ja vetäytyi omaan rauhaansa sähisemään.


Iltapäivän valaistus oli valokuvauksen kannalta vähän hankala, joten enempää kuvia ei tullut kännykkäkameralla räpsittyä. Kissojen kuvia tanskankielisillä kuvateksteillä höystettynä löytyy Café Miaon Facebook-sivuilta ja kahvilan nettisivuilta.Pieni suomi – tanska -sanakirja kissakahvilaturistille:


Oi, mikä mahtava / ihana / kaunis kissa! =
Åh, sikke en vidunderlig / dejlig / smuk kat!

Hyvä kissa, voinko silittää ja halata sinua? =
Kære kat, kan jeg nusse og kæle dig?

Tämä on ensimmäinen käyntini Café Miaossa. =
Det er mit første besøg i Café Miao.

Minulla on yksi / kaksi / kolme / neljä / viisi / kuusi / seitsemän / kahdeksan / yhdeksän / kymmenen kissaa kotona Suomessa. =
Jeg har en / to / tre / fire / fem / seks / syv / otte / ni / ti katte derhjemme i Finland.

Tietysti ottaisin mielelläni yhden kupin lisää kahvia. =
Selvfølgelig vil jeg gerne have en kop kaffe mere.

Entä miten paikallista kissaa kutsutaan tulemaan luokse? Kis-kis-kis on tanskaksi mis-mis-mis.

Ja mitä tanskalainen kissa vastaa sinulle (jos vastaa)? Miav.
Ps.
Hej, Kissakas kokosi listan, josta löytyy kissakahviloita aina Australiasta Espanjaan, Itävallasta Liettuaan ja Unkarista Venäjälle ja Viroon. Löytyypä sieltä myös 11 muuta hurmaavaa matkakohdetta maailmalta kissanmieliselle. Täällä tuo lista. 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita