Oma vaatemallisto, joka on täynnä kissoja. Kissaihmisen unelma? Ainakin se on vaatetusmuotoilijana ja yrittäjänä työskentelevän Maija Nuppulan unelma – ja tuo unelma toteutui tänä syksynä.

- Olen tehnyt kissakuoseja aiemmin, kun toimin Nansolla suunnittelijana. Nyt jostain syystä kissakuosi tuntui ajankohtaiselta omaan mallistoon ja vaistoni on osoittautunut oikeaksi. Se on ollut todella suosittu.


valmis_cats-kuosi

 

Raaseporissa Fiskarsin ruukinraitin varrella on keltainen puutalo, jossa Maija pitää Second Chance -vaateputiikkiaan. Siellä pääosassa ovat hänen oman tuotemerkkinsä, Second Chancen, kotimaiset naisten- ja lastenvaatteet ja asusteet.

- En usko, että tällä hetkellä on kovinkaan paljon saatavilla kissakuosillisia tuotteita, joiden jokainen työvaihe aina materiaalista lähtien on tehty Suomessa. Kuosi on nimeltään "Cats" ja se sai inspiraation kissastamme Artusta.


maijan_arttu-kissa

 

Kissaihminen Maija Nuppula on ollut aina. Lapsuutensa hän vietti maalaistalossa Paimiossa, jossa asuivat myös kissat Viki ja Mörri.

- En ole koskaan harrastanut rotukissoja, vaan olen vannoutunut maatiaiskissafani. Minua kiehtoo se, että ne ovat aina ihan erilaisia persoonia ja ne ovat myös yleensä tosi terveitä ja ihania lemmikkejä.

Arttu-kissa tuli Maijan perheeseen 5-vuotiaana. Kuosia suunnitellessa se oli jo melkein 16-vuotias kissavanhus. Erittäin sosiaalinen kolli rakasti olla kaikessa mukana ja ”auttoipa” se myös kuosin piirtämisessä makailemalla paperin päällä ja yrittämällä saada Maijan huomion pois työnteosta.

Noin vain Arttu ei loikannut mekkoihiin ja tunikoihin. Kuosin suunnittelu on pitkä prosessi, ja ensimmäinen idea kissoihin tuli jo vuoden 2014 alussa. Maija kertoo, että se ei sopinut silloin työn alla olevaan mallistoon. Ajatus jäi kuitenkin mieleen ja myöhemmin Maija työsti erilaisia kissaideoita mielessään ja tarttui sitten kynään ja paperiin.


maijan_tuotteita_suunnittelemassa


maijan_kissaluonnos_cats-kuosiin
 

- Halusin, että kissakuosi ei ole perinteinen ja että se on enemmänkin graafinen pinta kuin "esittävä kissa". Ensin luonnostelin erilaisia kissoja tussipiirroksina, jonka jälkeen rupesin sommittelemaan parhaimpia kuosin muotoon, erilaisiksi pinnoiksi. Hauskan siitä tekee se, että katsoja ei välttämättä heti tajua kuosissa olevan kissoja.

Cats-kissat ovat valloittaneet mekkoja ja tunikoita, niitä löytyy lastenvaatteista ja tuubihuiveista. Uusimmat kissat ihastuttavat pipoissa ja lakanoissa.cats-kuosia_mallin_ylla           yha_cats-kuosia_mallin_paalla


talta_nayttaa_cats-kuosillinen_vaate           cats-kissoja_tummempana


- Paras kehu on ollut se, kun asiakas osti usean tuotteen Cats-kuosista, vaikka tunnusti olevansa koiraihminen, nauraa Maija.

Malliston valmistumisen aikoihin maaliskuussa 2015 Arttu menehtyi. Se alkoi yllättäen kuolata ja Maija vei kissan eläinlääkäriin. Aluksi epäiltiin, että kissan hampaassa on jotakin, mutta lopulta paljastui kasvain leukaluussa. Einlääkäri suositteli välitöntä eutanasiaa.

- Emme halunneet Artun kärsivän enempää. Arttu lopetettiin samana iltana, vaikka se tekikin todella kipeää. Vasta nyt pystyn puhumaan Artusta ilman kyyneleitä.

Maijan kotiin on sittemmin muuttanut 3-vuotias Sulo.


sulo-kissa_maijan_luona


Maija kertoo, että Sulo toimii tulevaisuudessa inspiraation lähteenä hänen työssään ja elämässään.

- Kaiken suremisen jälkeen olen iloinen myös siitä, että Arttu elää mallistossani tuoden iloa ihmisille joka päivä.
Second Chancen kotisivun löydät täältä ja Facebookissa täältä.

 Ps.
Erja Hirvi on suunnitellut
Marimekolle Siniverinen-kankaan. Sen villeihin ja veikeisiin kissoihin suunnittelija halusi raukeutta ja pehmeyttä, saalistusviettiä ja keimailua. Lue Erjan haastattelu ja katso kuvat kissakankaasta täältä Kissakkaan jutusta.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita